Medellín

Lees meer

Medellín

Na weer samen met de Belgen te zijn aangesloten via de nacht bus van Salento naar Medellín. Uiteindelijk viel het reuze mee en kwamen we na ongeveer 7 uur aan in Medellín. Hier sloot Carolien (Duitsland) zich bij ons aan.

In de vroeg ochtend meteen de gondel door de stad genomen. 🚠 Een gigantische stad, een prachtig gezicht.

Historische Tour

De eerste dag meteen een historische tour gehad door de stad. Waar een local je meeneemt door de geschiedenis van de stad. De historie van de stad word overschaduwd door de gruwelijke gebeurtenissen tijdens de tijd van hij die eigenlijk niet genoemd mag worden (Pablo Escobar). Maar de tour neemt je vooral mee in de wederopstanding van de stad. Local street food, lelijke architectuur en lokale marktjes.

Uitgaan in Medellín

Dezelfde dag besloten we maar door te pakken, want in het weekend wil je het nachtleven van Medellín niet missen. Ik vond dat de stad bij zonsondergang veranderde in een paradijs. We zijn gezellig begonnen met Mexicaans bij Taco veg. en daarna een wat leuke spelletjes onder genot van een paar biertjes. En daarna tot de late uurtjes in leuke kroegen en discotheken. Met La House als hoogtepunt.

Atlético Nacional

De volgende dag zijn we naar een wedstrijd van één van de twee clubs van Medellín geweest. Atletico Nacional tegen Calli voor slechts 45,000 peso's voor een kaartje. een bizarre ervaring en een must-do als je in Medellín bent. Ik heb niks van de wedstrijd gezien omdat ik alleen maar naar de supporters heb gekeken, die de gehele 90 min. volledig uit hun dak gingen. Uiteindelijk werd het 3-0 en verliep alles dus gelukkig gemoedelijk.

Comuna 13

Deze (gigantische) wijk van Medellín werd vroeger gezien als de gevaarlijkste wijk van de stad. Het was een plek waar vele bendes actief waren. Vooral in de tijd van Pablo Escobar. "NAAM TOUR GUIDE" nam ons mee door de wijk waar hij in opgroeide. De gids vertelde dat hier dagelijks tal van schietgevechten en afrekeningen plaatsvonden. Maar na de wederopstanding van de stad en de wijk werd het een plek waar de bewoners hip-hop muziek, breakdancing en street-art als uitlaatklep gebruikte. Dat is tot op de dag van vandaag te bewonderen, prachtig!

Taco Veg

Heerlijke taco's, direct aan de uitgaan straat van de wijk El Poblado.

4.5 / 5
IMG 1974

Alambique

Prachtig ingericht en heerlijk shared dining.

5 / 5
IMG 2017