Casa en el Agua

Lees meer

Na Tayrona zouden Lisa, Lotte en ik direct doorgaan naar onze boot in Cartagena voor onze boot richting Casa en el Agua. Helaas hadden we dit alleen niet goed gepland, de boot vertrok alleen om 09:00 AM en wij zaten nog in Tayrona. Gelukkig waren ze erg flexibel bij Casa en el Agua en hebben we het een dagje kunnen verzetten. De eerste dag hebben we dus ontspannen een nacht in Cartagena door kunnen brengen en bleken we ook nog eens in de meest gezellige wijk rondom Plaza de la Trinidad te verblijven in het hostel Casa del Pozo Boutique Hostel.

Na een lekker nachtje slapen moesten we om 09:00 in de ochtend klaar staan bij de haven. Daar dachten we met een rustig boot tripje naar het huisje op water te reizen. Helaas was dit niet het geval, het regende en de boot was vrij ruig. Maar toen we er uiteindelijke aankwamen stond er een glaasje empanada en sapje te wachten. Het hostel was iets kleiner dan gedacht maar wel een heerlijke vibe!

Santa Cruz del Islote

De eerste dagtrip ging naar het bijliggende eiland, Santa Cruz del Islote. Dit is een Colombiaans eiland met een bevolking van 1.250 mensen op 0,012 km2, wat dit het dichtbevolkte eiland ter wereld maakt. Het eiland heeft geen stromend drinkwater, elektriciteit wordt opgewekt vanuit zonnepanelen. We kregen een rondleiding op het eiland, maar dit was vrij bedroevend. Het was een jong meisje die Engels had geleerd maar er niet een heel spannende rondleiding van maakte. Aan het einde van de rondleiding kregen we nog een kijkje in het aquarium van het dorp waar een haai zwom en hebben we nog een Coco Loco gedronken uit een kokosnoot. Daar zat een papegaai die ook wel kokosnoot lust. 🦜🥥

Suppen

De volgende dag zijn we eerst bijgekomen van de drankjes van de dag ervoor en hebben we sup boards gehuurd en het gebied verkend. Samen met Lotte, Riccardo, Emanuel en Taisia. Een lekker koud blikje Aquila meegenomen mee en zo de omliggende mangroves en eilanden verkend. Het was wel even lastig om je balans te houden door de golven!

Fiesta

Het belangrijkste onderdeel van deze midweek Casa en el Agua was natuurlijk wel de "fiesta". Het was 24 uur Happy Hour en de cocktails waren dus 1+1. De gin tonics, coco locos en mojitos bleven dus voorbij komen.